Bue typer‎ > ‎

Compoundbue

Compound Buen er den teknisk set, mest avancerede bue vi skyder med, den findes i 2 typer som bruges til konkurrence i Danmark. En FITA Bue til Skiveskydning og en Jagt Bue der bruges til 3D jagter, men som også gerne må bruges til jagt i Danmark, dog kræver det et udvidet jagttegn for at må bruge buen til jagt.
Man kan træne Jagtbue skydning i Frederiksværk Bueskytte forening, men vi har ikke mulighed for at undervise i tillægsprøven til Jagttegnet. Denne buetype er ikke med på det Olympiske program.
 
Jagt Compoundbuen er udstyret med en kort stabilisator og fast sigte der egner sig til hurtige sigte indstillinger. I Foreningen træner vi 3D jagt og tager til stævner rundt i landet hvor disse afholdes. 3D dyr er skum dyr i naturlig størrelse hvor på der er markeret hjerte og lunge ring der giver forskellig point alt efter om man bruger en eller to pile. 3D jagter er som regel udlagt i en skov hvor der er stillet mål op på ukendte afstande, hvorpå man vurdere afstanden til målet, sigter og skyder, efterfølgende tælles point og man går videre til næste mål, efter sidste mål regnes pointene sammen og der findes en vinder.
 
 Fita Compoundbuen til skiveskydning er en præcisions bue, sigtemidlerne på denne type bue er meget fintfølende og buen er sat op til præcision, med stabilisator osv, for voksne er max. afstanden typisk 70m eller 90m i konkurrencer. Der skydes på en 10 delt ringskive og det gælder ganske enkelt om at skyde flest point, et stævne er typisk 144 pile eller 72 pile og hertil kan komme finaleskydninger.
 

YouTube-video 
Comments